Manoir du Fauconnier historie

Manoir du Fauconnier is gebouwd in 1720. Eerst werd het stenen huis gebouwd, later is het vakwerkhuis (colombage) aangebouwd. De Manoir maakte onderdeel uit van het landgoed van Château Mesnil de Geoffroy met  zijn bijgebouwen, boerderijen en een klein kerkje. In de Manoir woonde de hofmeester van het kasteel, hij was tevens valkenier (fauconnier) en verantwoordelijk voor de naastgelegen stallen.

Boven de haard vind je enkele authentieke koetslantaarns. Het vakwerkhuis, nu keuken, werd vroeger als schuur/slachtkamer gebruikt met daarboven de hooi-  en droogzolder. Op het terrein staat  een klein gebouwtje dat vroeger als four à pain diende. Hier werd het brood gebakken voor “lesmesnilots”, zoals de bewoners genoemd worden. De gerestaureerde “four” is nu gastenverblijf. Vanaf 2003 is het huis in fases gerenoveerd. Zo werden onder meer een nieuw dak met dakkapellen geplaatst, een riolering, elektrische bedrading en de waterleiding aangelegd. Op de benedenverdieping van het oude vakwerkhuis is de keuken gebouwd en op de bovenverdieping zijn twee slaapkamers, een badkamer en een wc. In het stenen huis zijn de vloeren en het houtwerk eeuwenoud.

Manoir du Fauconnier landgoed

Het op 1 ha gelegen landhuis heeft in totaal zes slaapkamers, vier badkamers en vijf wc’s. Eén slaapkamer heeft een eigen badkamer en de andere badkamers zijn op de gang.

In de ruime woon- eetkeuken (met afwasmachine) staat een gezellige eettafel voor twaalf personen. De zitkamer heeft een grote, authentieke open haard.  In de jachtkamer is een kleinere haard en twee ingebouwde kasten waarin je een keur aan boeken, spelletjes en dvd’s treft. Er is telefoon, televisie en internetaansluiting.

Aan de voorkant van het huis is het ‘ontbijtterras’ en aan de achterkant vind je een overdekt terras met verwarming en verlichting. Je eet aan een schitterende, handgemaakte tafel van eikenhout. Onze fameuze côte de boeuf wordt gebraden op de door ons zelf ontworpen barbecue.
Relax op een ligbed aan de prachtige natuurvijver. Achter in de tuin is een grote moestuin met bloementuin.

Download brochure