Aanbevelingen in de buurt

St.Valéry en Caux is een havenplaats op tien minuten rijden van huis. In de zomer is het gezellig druk in het haventje en op het strand. Op vrijdag- en zondagochtend vind je in het stadje een leuke markt.
Het dorpje Veules les Roses  ligt ook maar op tien minuten rijden en is schattig om doorheen te wandelen. Bekijk de waterkersvelden, de mooie oude kerk en het riviertje de “Veules” dat door het hele dorpje loopt. Niet ver van het strand liggen de oesterbanken. De oesters worden in het weekend vers verkocht in kraampjes op het strand. Op woensdag is het markt in Veules les Roses.

De route langs de kust van Veules les Roses naar Dieppe is prachtig !

Dieppe is een oude havenstad en zeker een bezoekje waard. Vlakbij ligt ook een 18-holes golfbaan. In Luneray is elke zondagochtend een grote markt. De meeste winkels zijn dan ook open.

In Sotteville is een lange trap uit de rotsen gehouwen. Deze leidt naar het strand. Bij eb kun je wandelen over het kiezelstrand langs de grillige krijtrotsen naar Veules les Roses.

Voor waterskieën, rodelen, bowlen etc. kun je naar het Lac de Caniel. Dit meer ligt bij het dorp Cany Barville. Op maandagochtend is er markt.
Rouen is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. De stad van Jeanne d’Arc heeft een prachtige, oude kathedraal, gezellige terrasjes,vele musea, leuke winkels en voor de lunch genoeg restaurants.
Als je de landingsstranden uit WO II wilt bezoeken kun je het beste naar Arromanches gaan. Daar vind je musea waarin de hele operatie uitgelegd wordt aan de hand van maquettes, films en oude relikwieën. Heel indrukwekkend kun je nog delen van de kunstmatig aangelegde haven in zee zien liggen. Rijdend langs de kust richting Point du Hoc, kom je langs Sainte– Mère -Eglise en tal van andere bezienswaardigheden, musea en aangrijpende herinneringen.

Een dag op het zandstrand in Deauville is zeker aan te bevelen. ’s Morgens naar de gezellige markt en heerlijk lunchen in de Bar du Mer of Chez Mioque. Ga langs Trouville waar je op de vismarkt een flinke kreeft of dagverse oesters meeneemt naar de Manoir. Je kunt ze natuurlijk ook ter plekke opeten, met een mooi glas witte wijn. Op de heen- of terugweg moet je zeker stoppen in Honfleur met de schattige haven, oude straatjes en vele kunstgaleries.

Golfen is leuk in Etretat, je speelt daar bovenop de krijtrotsen met een prachtig uitzicht over zee. Vlakbij ligt ook Fécamp waar je het Benedictijnenklooster kunt bezoeken.