Fietsen en wandelen

fiets-en wandelarrangement

Neem de tijd en fiets of wandel over de toppen van de krijtrotsen aan deze prachtige kust van de Pays de Caux.Wandel over de kiezelstranden of bekijk de bootjes in de pittoresque havens. Verwonder je over de bijzondere diepgroen-blauw-grijze kleur van de zee. Bewonder de oude châteauxmanoirs, de vakwerkhuizen of de chaumes met rieten daken waarop vetplanten groeien.
Neem een kijkje in de veelal mooi aangelegde tuinen, vol met hortensia’s.
Le Pays de caux heeft een glooiend landschap waarin talloze bruine en wit- getinte koeien grazen.
In dit landbouwgebied wordt vlas, koolzaad, suikerbieten, graan en tarwe verbouwd. Kleine riviertjes kabbelen plotseling door romantische dorpjes.
Dit landschap inspireerde vele beroemde schilders en schrijvers.

Na een ochtend wandelen of fietsen kun je lunchen in één van de vele petit restaurants onderweg Wij kunnen je ook een heerlijke, uitgebreide picknick brengen, om van te genieten voordat je aan de tweede étappe begint.

Aan het eind van de energieke dag wordt je thuis een warm welkom geheten met borrelhapjes en een drankje. Probeer de lokale Pommeau.Zelfs met regen kun je buiten zitten op het overdekte terras met verwarming en verlichting, aan de prachtige handgemaakte eikenhouten eettafel.

Maar het is ook knus bij een knapperend haardvuur in één van onze zitkamers. Geniet daarna van een met zorg klaargemaakt drie-gangendiner en de voortreffelijke Franse wijnen.

Na een nacht in een heerlijk bed weer vroeg uit de veren voor een avontuurlijke dag in het land van les Gauchois.

Als je gaat wandelen of fietsen, is het belangrijk dat je rekening houdt met incidentele regen en wind. Op modderige paden zijn laarzen onmisbaar.

Normandië heeft een uitgebreid netwerk van wandelroutes. Je kunt kiezen voor een korte of een lange, een lichte of een zware wandeling. Er zijn routes uitgezet op langeafstandspaden (GR-routes), regionale paden (GRP-routes) en er zijn rondwandelingen (PR-paden).

Er zijn mooie fietsroutes langs de kust te vinden. Er zijn geen autoloze-routes, maar de kleine wegen tussen de weilanden door naar de zee, zijn schitterend. De “Véloroute de la côte d’Albâtre” maakt onderdeel uit van de Eurovélo 4- route die van Nederland helemaal doorloopt naar de Atlantische kust.

Vraag ons om wandel- en fietskaarten. In overleg kunnen we een sportief programma voor je samenstellen..